skip to Main Content

Boy
Proof

Boy Proof

Proof the boys you're boy Proof!

Een training over jongens die je anders laat kijken, denken én handelen

Ben jij er van overtuigd dat er een wezenlijk verschil is tussen jongens en meiden? Top, dan zijn we het daar over eens. Dan vind jij het vast ook volkomen onlogisch en scheef dat er tegenwoordig nog steeds van jongens wordt verwacht dat zij zich in grote mate hetzelfde gedragen als meiden. Dat één en dezelfde benadering bij beiden dezelfde vruchten afwerpt. Hoe dan?!

Zolang we het verschil tussen jongens en meiden niet (h)erkennen, zal er nog vaak met een verwijtende vinger worden gewezen. Gedrag wordt afgekeurd, verwachtingen worden niet waargemaakt. Ligt dat aan de jongens of aan de maatstaven en het filter van de maatschappij? Hoe het ook zij: hierdoor komen in vele situaties (ontwikkeling, school en werk) de jongens niet tot hun recht. En dat is zonde! Want (niks ten nadele van meiden en vrouwen): jongens en mannen.. ze zijn te gek!

gedreven en toegewijd? Welkom.

Jij bent een gedreven leerkracht, coach, pedagoog, therapeut, mentor of jeugdzorgwerker en jij wil meer leren over jongens. Je wil ze beter begrijpen. Jij wil je hard maken voor de jongens door de verschillen onder ogen te zien en daar naar te handelen. Want dat verdienen ze.

Daarnaast ben je niet bang om met je eigen, persoonlijke ontwikkeling aan de slag te gaan. Hoe zit het met jóuw mannenenergie? Waar zitten jouw blokkades en wat kun jij doen om jouw begeleiding naar een hoger plan te tillen?

Doen en ervaren vanuit het jongensperspectief

Door op de juiste wijze in te spelen op hun behoeftes ga je ervaren wat er gebeurt wanneer het jongetje diep van binnen de ruimte krijgt om te floreren. Tijdens deze 3-daagse training gaan we terug naar de basis van ontdekken en ervaren. We gaan het jongensvuur aanwakkeren, óók bij de vrouwelijke deelnemers. Een uniek concept. Een benadering vanuit nieuwsgierigheid, lachend het avontuur opzoeken. De risico-analyse naderhand. Of helemaal niet. Grenzen opzoeken, ontdekken. Door de drek, maar ook reflecteren.

KICK oprichter, coach én opleider Jan Stenekes en KICK Jongenscoach Gertjan Hessels verzorgen deze innovatieve training waarin kennis, inzicht en het zélf ervaren wordt gecombineerd. Hierdoor kun jij door middel van lichaams- en ervaringsgericht werken nóg beter op de behoefte van jongens inspelen en hen zodoende beter begeleiden in hun ontwikkeling.

uniek concept: durf jij het aan?

Jongens. Hoe steken ze in elkaar? Wat werkt? Een training over hun denkwijze en manier van leren, het belang van stoeien en bewegen en de werking en de effecten van testosteron. Over humor, het altijd competitieve aspect, smerig worden en hoe jongens regelmatig ‘op hun bek gaan’.. en waarom dat laatste ook écht noodzakelijk is.

Boy Proof: zie het als een ultieme mannenbelevenis, ook voor vrouwen! 3 dagen experimenteren, leren en ervaren vanuit het jongensperspectief.

Durf jij het aan? Waar wacht je nog op?

Inhoud

3 dagen de focus op jongens en mannen
en jouw persoonlijke ontwikkeling.

LEREN
♦ Denkwijze, manier van leren en belevingswereld van jongens
♦ Fysiologische- en psychologische verschillen tussen jongens en meiden

DOEN EN ERVAREN
♦ Jouw eigen jongensvuur aanwakkeren
♦ Buiten, beweging, vies worden, experimenteren
♦ Avontuur, grenzen opzoeken, competitief, experimenteren
♦ Mannenkracht, grenzen, strijd, liefhebben, hartsverbinding
♦ Regressiewerk

BORGEN
♦ Lichaams- en ervaringsgerichte oefeningen ter bevordering van de begeleiding in de ontwikkeling van jongens
♦ Handvatten: hoe zet jij jouw ervaring hier effectief in voor een wezenlijk verschil in jouw werk als professional?

Praktisch

GEACCREDITEERD
♦  Voor deelname aan deze training ontvang je 25 SKJ-punten

TRAINERS
♦  Jan Stenekes en Gertjan Hessels

INVESTERING
♦  Voor 3 trainingsdagen en 2 overnachtingen, alle maaltijden en drinken, materialen, een persoonlijk werkboek en deze ultieme belevenis is jouw eigen investering: €897 excl. btw.

LOCATIE
♦ ’t Flinkeboskje in Hemelum (Friesland). Supertoffe plek middenin de natuur.

TRAININGSDATA
♦  13, 14, 15 oktober 2021

DEELNEMERS
♦ Maximaal 10 deelnemers per training* zodat iedereen goed tot z’n recht komt. Je ontvang na de training een certificaat van deelname.

* Aangezien jij de verschillen tussen jongens en meiden erkent, weet je ook dat teveel mannen/vrouwen in één groep wat doet met de sfeer. Voor het meest optimale rendement streven wij naar een 50/50 verdeling van mannelijke- en vrouwelijke deelnemers. Meld je dus tijdig aan! 

Vet! Hier ben ik bij!


    Kicken, ik ben er bij!


    13-14-15 oktober 2021

    Back To Top