skip to Main Content

Ouders

Hulp inschakelen

Samen het beste voor jouw zoon

Jouw zoon. Waar je van houdt, je geïnteresseerd in bent en voor klaar staat. Je leeft je in. Je zorgt, je troost, denkt mee, viert mee. Je motiveert en stimuleert. Je geeft je (on)gevraagd advies bij het maken van keuzes. Je ruimt puin of strijkt glad. Je praat, je luistert en bijt soms op je tong.

Natuurlijk rommelt, dondert en ontploft het wel eens in huis, maar dat is ook onvermijdelijk wanneer je te maken hebt met verschillende karakters, denkwijzen én belangen.

Bij een groot aantal van onze cliënten spelen de ouder(s)/verzorger(s) gelukkig een belangrijke rol in het dagelijks leven van hun zoon. Maar dat betekent níet dat jij als ouder/verzorger overal een antwoord op hebt. Hij of jullie lopen soms tegen problemen aan waar jij op dat moment niet zomaar iets aan kan veranderen.

Wanneer je vastloopt is het fijn om uit kunnen reiken naar iemand die geschoold en gecertificeerd is en door kennis en ervaring precies weet wat wérkt. Wanneer je hulp inschakelt kan het zijn dat je het gevoel krijgt dat je buitenspel staat. Dit willen wij te allen tijde voorkomen! Wij gaan SAMEN met jullie dit traject in zodat het vertrouwen en de rust terug zullen keren en jullie positief naar de toekomst kunnen kijken.

Is je zoon jonger dan 18 jaar? Dan zijn ouder(s), voogd(en) of begeleider(s) altijd aanwezig tijdens het oriëntatiegesprek. Tijdens het traject word je op de hoogte gehouden van de zaken waar we tegenaan lopen of die ons opvallen en de ontwikkelingen die je zoon doormaakt. Er is veel en makkelijk contact via telefoon, mail en/of Whatsapp. Ook voor jullie vragen is jullie coach altijd bereikbaar.

STENEKES 6-7-2020 pdf-grafie-2597

Jullie zijn van harte welkom

op Hegedyk 9.

STENEKES 6-7-2020 pdf-grafie-2748

Informatieavond / webinar

Het karakter van je kind

Helaas is het al lange tijd niet mogelijk om een ‘live’ informatieavond voor jullie te verzorgen. Maar de informatie die we met jullie delen is wél noodzakelijk voor een goed verloop van het traject van jullie zoon of dochter. Hoe lossen we dit op? Via een online webinar over ‘Het karakter van je Kind’. Via jullie coach krijgen jullie een link om je hiervoor aan te melden.

Inhoud van dit webinar is grotendeels gelijk aan de agenda van de informatieavond:

Waarom denkt en doet je zoon zoals hij doet?
Om daar een antwoord op te krijgen is het belangrijk om wat meer te weten te komen over zijn karakter.

Er zijn vijf verschillende karakterstijlen. In je eerste zeven levensjaren wordt je karakter gevormd. Een deel van je karakter krijg je mee van je ouders (genen) en een deel wordt gevormd door opvoeding, omgeving en gebeurtenissen. Iedereen ontwikkelt drie karakters het sterkst. Vanuit die karakters leef je, maak je keuzes en reageer je. Ieder karakter heeft sterke kanten, maar ook valkuilen, behoeftes en opgebouwde mechanismen die vaak helpend-, maar soms ook belemmerend kunnen zijn. Kennis over deze karakterstructuren geven jou als ouder (of verzorger/begeleider) nieuwe inzichten in het gedrag van je zoon en de dynamiek die er is binnen het gezin.

Jan en Lisanne Stenekes zijn gespecialiseerd in de karakterstructuren en nodigen je graag uit om deel te nemen aan deze informatieavond of het online webinar. Via onze nieuwsbrieven blijf je op de hoogte van wanneer de eerstvolgende informatieavond of webinar plaatsvindt.

Back To Top