skip to Main Content

Coachings
traject

Voor jongens en jongvolwassen mannen

Iedere jongen loopt wel eens vast en elke ouder of verzorger zit wel eens met z’n handen in het haar.
In elke fase van je leven kun je te maken krijgen met dilemma’s, gevoelens of situaties waar je zelf niet goed weet mee om te gaan. Wij van KICK zijn gespecialiseerd in het begeleiden van jongens in de leeftijd van 7 tot 27 jaar.

Zie je je zoon worstelen met zichzelf? Of ben jij zélf juist degene die graag zou willen dat iemand een tijdje met je meeloopt zodat je weer vol zelfvertrouwen de toekomst tegemoet gaat? De hulpvragen die wij krijgen variëren enorm. Jongens met faalangst, onverschillige of gedemotiveerde schoolverlaters, jongens die niet goed om weten te gaan met bijvoorbeeld verlies, rouw of (vecht)scheidingen of jongvolwassen mannen die kampen met verslaving en/of agressie..

Jongens, wij zijn er voor jullie! Door- en tijdens het doen van fysieke oefeningen komen we tot gesprek en gaan we doelgericht en actief aan de slag met jóuw hulpvraag.

Zo doen we dat.

Meteen van start!

De KICK-Start-lijst

Wachtlijsten? Nee man, bij ons niet. We beginnen meteen! We maken een KICK-start.
Vanaf het eerste begin neemt KICK je bij de hand. Hoe? Zodra je je hebt aangemeld bij KICK kun je je inschrijven voor de KICK-Start-Lijst: een wekelijkse email van je coach met daarin filmpjes, een e-boek of bijvoorbeeld informatie-sheets. Zo gaan we er samen voor zorgen dat er tot de start van de 1-op-1 coaching al sprongen kunnen worden gemaakt.

Met een goede aanloop spring je verder!

Goed om te weten: tijdens deze periode, dus voorafgaand  aan de 1-op-1 coaching, is jouw coach al bereikbaar voor jouw vragen via mail, app of telefoon.

 

Belangrijk: Na aanmelding plannen we een oriëntatiegesprek in. We streven ernaar om dit binnen 2 tot 3 weken na aanmelding te laten plaatsvinden. Wanneer het 1-op-1 traject precies start is afhankelijk van de beschikbaarheid van de coach.

KICK-start-up!

Het kan zijn dat je coach je uitnodigt om vlak voor- of aan het begin van je 1-op-1 traject met een aantal KICK-coaches én andere jongens 3 dagen op bivak te gaan. Waarom?

Om jouw persoonlijke doelen te behalen is het nodig om duidelijk voor ogen te hebben wat je wilt bereiken. Daar is bewustzijn, zelfkennis en leiderschap voor nodig. Tijdens deze 3-daagse leer en ervaar je hoe jij in elkaar steekt. Karakter, gedragspatronen, je sterke kanten en je valkuilen. Wat belemmert jou en wat is juist helpend? Wat zijn jouw thema’s om mee aan de slag te gaan? Samen brengen we dit in kaart.

Wij weten uit ervaring dat jij, door aan de Start-Up deel te nemen, een boost krijgt. Positiviteit en energie. BAM. Een machtige belevenis. Daarnaast gaan alle kennis en ervaringen die je tijdens deze dagen opdoet ècht een verschil maken in jouw traject. Jij én je ouders/begeleiders krijgen tijdens en na deelname tools en adviezen waar je thuis en op school ook mee aan de slag kunt. Zodat jij een machtige extra sprong maakt in jouw traject.

1-op-1 coaching

We zien elkaar buiten, in de meeste gevallen in het Burgemeester Rasterhoffpark in Sneek. Afhankelijk van je hulpvraag en situatie zien we elkaar één of twee keer per week. De coaching sessies duren gemiddeld zo’n 75 – 90 minuten. Wat we doen tijdens onze sessies? Dat stemmen we samen af. Onze activiteiten zijn divers en doordacht, afgestemd op JOU en JOUW hulpvraag. Dus het kan zijn dat we een balletje trappen, maar ook vissen, boogschieten en bijvoorbeeld boksen behoren tot mogelijke activiteiten.

De communicatie tussen ons en de coach was ontspannen en met wederzijds respect. Het contact was voor ons precies juist.

Ouders van jongen van 9

Als ouders hebben wij misschien nog wel meer geleerd dan hij: wat voor hém werkt en hoe we moeten ingrijpen wanneer het mis gaat.

Ouders van jongen

Hij kreeg weer vertrouwen in zichzelf en leerde zich openstellen, z’n gevoel uiten en ontladen.

Ouders van J, 13 jaar

Door het traject bij Jan heb ik de regie over mijn leven terug.
Ik laat mij niet beïnvloeden door vrienden maar kies zelf wat goed voor mij is.

Jongen, 17 jaar

Ik vond het superfijn bij KICK. Iedere keer als ik bij KICK was geweest was mijn hoofd leeg en dat voelde heerlijk!

Jongen, 11 jaar

Het buiten zijn en stoere dingen doen. Actief bezig zijn. Dat vond ik het leukst.

S, 12 jaar

Mijn coach was gezellig, grappig en hij wist waar hij het over had.

L, 12 jaar

Ik ben gestart met een nieuwe opleiding en heb tijdens de kennismaking dingen gedaan die ik met mijn coach had besproken. Hoe ik het het beste aan kon pakken. Dat heeft echt een verschil gemaakt.

Jongen, 17 jaar

Wij hebben geleerd én ervaren dat het geen onwil was, maar onmacht.

Ouders van K, 11 jaar

Ik heb meer zelfvertrouwen en meer inzicht gekregen in hoe ik in bepaalde situaties moet handelen.

Jongen, 12 jaar

Hij gaat nu in een spiraal in zijn eigen tempo omhoog, in plaats van verder naar beneden.

Ouders van jongen van 16
Back To Top