skip to Main Content

Gertjan

De groei van de jongens van dichtbij meemaken. En daarbij buiten zijn en actief bezig zijn. Dat is echt het mooiste van mijn werk.

Mijn naam is Gertjan Hessels en als jongenscoach hoop ik een verschil te kunnen maken voor anderen.

Ik ben geboren en getogen in de Friese plaats Wommels, waar ik samen met mijn vrouw en zoontjes nog steeds met veel plezier woon.

Na de middelbare school periode moest ik een vervolgopleiding kiezen. Iets waar ik tot op dat moment nog niet echt over had nagedacht. Welke kant wilde ik op? Buiten zijn, actie en avontuur heeft mij altijd aangesproken, dus uiteindelijk heb ik mij daarom ingeschreven voor het oriëntatiejaar van de Koninklijke Landmacht. Na het oriëntatiejaar ben ik als 17 jarige jongen gaan solliciteren op een functie als beroepsmilitair. Na acht jaar van trainingen, veel van huis zijn, oefeningen in het buitenland en een uitzending naar Afghanistan vond ik het tijd om defensie te verlaten en een wat rustiger pad te kiezen.

Om iets te kunnen betekenen voor jongeren, ben ik toen gestart met de MBO opleiding tot pedagogisch werker in de jeugdzorg. Ik heb daarna bijna zes jaar met veel plezier als woonbegeleider gewerkt bij een kleinschalige jeugdzorginstelling en daarnaast ook mijn HBO diploma Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) gehaald. Ik heb vaak getwijfeld tijdens deze periode: maak ik wel de goede keus? Kan (en wil) ik dit wel?

De overstap van de Landmacht naar de zorg lijkt misschien niet de meest voor de hand liggende keuze, toch zie en ervaar ik dat er veel raakvlakken zijn. Ik werk veel samen met en voor andere mensen, ik kom in contact met uiteenlopende personen en verhalen en ik kan mijzelf inzetten om een verschil te maken in het leven van een ander. Inmiddels kan ik daarom ook volmondig ‘JA’ antwoorden op de vraag of ik voor mij het juiste pad heb gekozen en ik hoop dat ik, mede door mijn eigen ervaringen, veel jongens kan helpen om dit ook te bereiken! Samen staan we sterk!

Back To Top